PUULAAKILIIGAN MESTARIT VUOSIMALLIA 2021

Tiistaina 21.9.2021 tuli kuluneeksi täsmälleen 100 vuotta siitä, kun Vaasassa pelattiin ensimmäinen puulaakiottelu. Mikäpä päivä olisi paremmin sopinut Vaasan Puulaakiliigan mestaruuden ratkomiseen kuin tämä juhlapäivä.

Pronssiottelut pelattiin ensin ja naisten ottelu oli todella tiukka kamppailu. Ensimmäisen puoliskon jälkeen FC Ikuiset Timantit johti ottelua 1-0, mutta FC Hoki tuli vielä tasoihin ja näin ollen pronssimitalien kohtalo ratkottiin rangaistuspotkuilla, jotka FC Ikuiset Timantit vei nimiinsä lukemin 2-1.

Miesten pronssiottelu oli myös tiukka ottelu, joka oli tauolle mentäessä tilanteessa 0-1 VFU:lle, eikä Raiders Räkäpallo hyvistä paikoistaan saanut rikottua kuparista, vaan VFU teki toisella jaksolla vielä toisen maalin ja pronssiset mitalit pujotettiin Vaasa Futsal Unitedin miesten kauloihin.

Lämpötila laski ja valot kirkastuivat, kun oli aika Puulaakiliigan finaalien. Ennakolta otteluista odotettiin tiukkoja ja sellaisia ne olilvatkin.

Naisten finaaliottelussa AC Last Season otti pientä niskalenkkiä FC Löylystä menemällä johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Kun AC Last Season vielä lisäsi johtoaan toisen puoliajan alussa, niin näytti että mestaruus on jo selviö, mutta niin vain FC Löyly vielä kampesi itsensä taisteluun, mutta se riitti vain kavennukseen. Naisten sarjan mestaruus AC Last Seasonille lukemin 2-1.

Miesten finaalissa kohtasi ikuinen kakkonen FC Brando ja uusi tuttavuus Dagenefter. Dagenefter meni heti alussa johtoon hienosti kulmapotkun jälkitilanteesta tehdystä maalista. FC Brando päästi Dagenefterin jo 3-0 johtoon ennenkuin syttyi pelaamaan. Nopeasti tehdyt 2 kavennusmaalia sulivat kuitenkin hieman tyhmään rikkeeseen, josta seurasi rangaistuspotku Dagenefterille ja finaalin loppulukemat 4-2. Näin ollen FC Brando ei vieläkään saanut himoittua mestaruutta, mutta sitä voi metsästää taas vuonna 2022.